Z programu bohoslužeb a dalších aktivit arcibiskupa Michala v srpnu 2023

13. 8. 2023 Arcibiskup pražský a českých zemí Michal podnikl cestu na Slovensko a v chrámu sv. Panteleimona v Bardejovských Kúpeľoch sloužil sv. liturgii spolu s Jeho Blažeností Rostislavem, arcibiskupem prešovským, metropolitou Českých zemí a Slovenska.

19. 8. 2023 V den svátku Proměnění Páně arcibiskup Michal sloužil sv. liturgii v chrámu Zvěstování přesvaté Bohorodici Na Slupi, v Praze 2. Po bohoslužbě vladyka podle staré pravoslavné tradice posvětil ovoce přinesené věřícími.

20. 8. 2023 Vladyka Michal navštívil PCO Liberec, kde sloužil sv. liturgii v chrámu Proměnění Páně. Spolu s arcibiskupem sloužil duchovní správce chrámu mitr. prot. Mgr. Mykola Masňuk a další duchovní PPE.

26. 8. 2023 Arcibiskup pražský a českých zemí Michal navštívil PCO Železný Brod a spolu s duchovním správcem prot. Josefem Brožkem, mitr. prot. Mgr. et Mgr. Antonijem Drdou, mitr. prot. Ing. Mgr. Romanem Hajdamačenkem, prot. Michalem Hryhou a jer. Ivanem Přemyslem Hadravou sloužil sv. liturgii v chrámu sv. Jana Křtitele.

27. 8. 2023 V 12. neděli po Padesátnici arcibiskup Michal navštívil PCO České Budějovice a vykonal zde svěcení nového prestolu, ikonostasu a celého chrámu po rozsáhlé rekonstrukci, poté se konala sv. liturgie. Na závěr vladyka poděkoval duchovním a věřícím a také Jeho Eminenci Vlastimilu Kročilovi, biskupu českobudějovickému (Římskokatolická církev), za spolupráci, vzájemné pochopení a za předání chrámu v Českých Budějovicích do užívání pravoslavným věřícím.

 28. 8. 2023 V den svátku Zesnutí přesvaté Bohorodice vladyka Michal sloužil sv. liturgii v chrámu zasvěceném tomuto svátku na Olšanském hřbitově v Praze 3.