Vatikán předal jeden z římských kostelů gruzínské farnosti na 70 let

Svatý stolec předal gruzínské farnosti v Římě k dlouhodobému užívání kostel San Salvatore al Monte, kde se již několik let slouží bohoslužby v gruzínském jazyce.

Podle správy gruzínské prezidentské administrace tato otázka byla vyřešena během cesty prezidentky Salome Zurabišvili do Vatikánu.

Uvádí se, že Zurabišvili projednala tuto otázku s kardinálem vikářem Angelem de Donatisem a po setkání navštívila tento kostel společně s rektorem Tbiliské duchovní akademie protopresbyterem Giorgiem Zviadadzem.

„Velmi dobře si uvědomuji, jak je tento chrám důležitý, protože jsem již prošla touto cestou, gruzínský chrám v Paříži založil můj otec. Chci poblahopřát farníkům k této významné události,“ řekla Zurabišvili.

V blízké budoucnosti bude podepsán oficiální dokument o předání kostela San Salvatore al Monti gruzínské farnosti pro dlouhodobé používání.

Gruzínský patriarchát také informoval, že na základě rozhodnutí Svatého stolce byl kostel San Salvatore al Monti v Římě dočasně předán eparchii západní Evropy Gruzínské pravoslavné církve.

www.interfax-religion.ru