Narození Páně v Mariánských Lázních a Mokřině

Závěr občanského roku je v pravoslavné církvi tradičně věnován oslavám svátku Narození našeho Spasitele Ježíše Krista. Nejinak tomu bylo i letos.

Po bohoslužbách dne 25.12. 2018 sv. Vladimíra v Mariánských Lázních, jsme se již tradičně sešli na druhý den svátků ve filiální obci Mokřina, v nově posvěcené kapli Narození Přesvaté Bohorodice. Po svaté liturgii jsme si zazpívali koledy, malí koledníci zarecitovali básničky, načež jsme ještě poseděli u slavnostní tabule v rodině br. Michala Zolotara. Jako výraz  poděkování za péči o kapličku dostal  z rukou duchovního správce, o. Josefa Hauzara ikonu svatých sedmi početníků (sv. Cyrila a Metoděje a jejich pěti učedníků).

Vánoční bohoslužby pokračovaly i v Novém roce, v chrámu sv. Vladimíra, 6.ledna všenočním bděním, 7. ledna svatou liturgií a následně nadílkou pro děti v hotelu Continental. Kromě dětí z naší pravoslavné komunity, se zúčastnily i děti z místního dětského domova. Po uměleckém vystoupení karlovarského souboru, který dětem představil rukou verzi Pinocchia – Buratino, děti zarecitovaly básničky a modlitbičky a také byly obdarovány drobným dárkem. Pro všechny bylo připraveno skromné pohoštění. Celé představení již tradičně sponzorsky zajistily společnosti Lotus Development s.r.o. a BRIDGE Group, s.r.o. z Mariánských Lázní.

Všem věřícím, dětem i dospělým, sponzorům a členům pěveckého sboru ať Hospodin Bůh požehná v nastávajícím roce 2019.

–  jh  –