Činnost satanistů vyděsila církevní obec v Anglii

Anglikánská církevní komunita je znepokojena nálezem stop okultních rituálů v národním parku New Forest v Hampshire na jihu Anglie, v bezprostřední blízkosti chrámu.

Podle CBN News bylo na velkém kameni rozloženo pět zvířecích srdcí a několik svíček. Děsivý nález objevil turista v Stagbury Hill, nedaleko vesnice Bramshaw, kde se nachází anglikánský kostel svatého Petra. V současné době případ vyšetřuje policie.

Nedávno poblíž tohoto kostela došlo k sérii nepříjemných incidentů: v prosinci loňského roku farníci našli kočku oběšenou na stožáru a mrtvou lišku na prahu chrámu.

„Takové věci se tu čas od času stávají. To vše v nás vzbuzuje strach,“ přiznal duchovní David Bacon.

„Vypadá to velmi zlověstně. Nevíme, co čekat dál. Nechápu, proč se to děje v naší lokalitě. Pokud to souvisí s okultismem, pak ano, čarodějnictví se skutečně praktikovalo v historické oblasti New Forest po stovky let. Může to být ale i obyčejné výtržnictví,“ řekl kněz.

V roce 2019 místní obyvatelé podezřelí z okultismu zaútočili na vesnici v národním parku New Forest, zabili několik ovcí a pomalovali jejich těla satanskými pentagramy. Graffiti zanechali i na zdech kostela svatého Petra.

Satanismus ve Spojeném království získává na popularitě, zatímco počet křesťanů postupně klesá. Podle posledního sčítání lidu mezi lety 2011 a 2021 vzrostl počet obyvatelů Anglie a Walesu, kteří se identifikují jako satanisté, o 167 % (z 1893 na 5054 lidí). Nejvíce satanistů žije na jihovýchodě země (795), píše list Daily Mail.

Stále více Britů přitahuje šamanismus, pohanství a novopohanské náboženství wicca. Počet Britů, kteří se oficiálně identifikují jako pohané, se za 10 let zvýšil z 56 000 na více než 73 000.

Zajímavý fakt: ne všichni „satanisté“ v Británii jsou uctívači ďábla. Mezi nimi je mnoho těch, kteří „nevěří v Satana ani v nic nadpřirozeného a jsou pouhými ateisty, kteří odmítají jakékoli oficiální náboženství utlačující lidi“.

Během posledního desetiletí také došlo k nebývalému nárůstu popularity neošamanismu, zejména „léčitelských praktik“ s ním spojených. Jestliže v roce 2011 bylo v Anglii a Walesu pouze 650 neošamanů, v roce 2021 jich bylo již 7889. Při posledním sčítání obyvatel v hlavním městě Walesu Cardiffu bylo 227 praktikujících neošamanů. V Londýně a na jihovýchodě Anglie, kde jich v předminulém desetiletí nebylo více než 200, se jejich počet v roce 2021 zvýšil o 1380 % a 3680 %.

Stoupl i počet vyznavačů nebezpečného západoafrického kultu voodoo – na 247 lidí, většina z nich žije v Londýně.

www.christianheadlines.com, https://www.dailymail.co.uk