Kyperský hierarcha: Nový světový řád potřebuje protikřesťanské státy

Metropolita morfský Neofit věří, že pro nový světový řád nestačí, aby státy byly prostě ateistické – musí být vyloženě protikřesťanské, uvádí portál Romfea.

Metropolita kyperské církve odmítl provést obřad velkého svěcení vody za zavřenými dveřmi chrámu, jak to předepisovaly úřady. Vladyka zdůraznil, že nemůže rozhodnout, kdo bude v chrámě a kdo ne (na Kypru existuje vládní omezení počtu věřících v chrámech).

Když byl dotázán na událost, která se odehrála v Kalamatě, kde kněz zastavil bohoslužbu, protože věřící neměli roušky, metropolita Neofit odpověděl, že toto video viděl a nemůže se na něj znovu dívat. „Nemůžeme tak mluvit s křesťany, kteří přišli, aby uctili pravého Boha. Ani z biskupa, ani z patriarchy, ani z kněze nelze udělat obránce lidského zákona. To není naše práce. Policie je povinna toto dělat. Ale také v slušném smyslu,“ poznamenal hierarcha.

Vladyka věří, že stát lidem nyní jasně říká: „Pochopte, biskupové, kněží a křesťané, od nynějška chci být ateistický.“ To je diktováno novým světovým řádem.

„Toto je jasná zpráva vyhlášená všemi prezidenty a všemi parlamenty, aspoň v Evropě a Americe,“ řekl metropolita a zdůraznil, že nový řád potřebuje nejen ateistický stát, ale stát protikřesťanský.

„Pokud tomu nerozumíme, nejsme schopní interpretovat takové události, jako je zákaz svěcení vody nebo svatého přijímání,“ řekl metropolita Neofit.

www.spzh.news