Z programu bohoslužeb a dalších aktivit arcibiskupa Michala v červnu 2023

3. 6. 2023 Arcibiskup pražský a českých zemí Michal navštívil PCO Vodňany, kde sloužil sv. liturgii v chrámu sv. Jana Křtitele.

4. 6. 2023 V den svátku Padesátnice arcibiskup Michal sloužil sv. liturgii v katedrále sv. Cyrila a Metoděje v Praze 2.

 5. 6. 2023 V den Ducha Svatého se vladyka Michal vydal do Chomutova, kde se ten den slavil chrámový svátek. V chrámu zasvěceném Duchu Svatému arcibiskup Michal, duchovní správce prot. Vasyl Iovbak a četní duchovní PPE sloužili sv. liturgii.

9.–11. 06. 2023 Arcibiskup pražský a českých zemí Michal s požehnáním Jeho Blaženosti Rostislava a na pozvání biskupa rakouského a švýcarského Andreje Srbské pravoslavné církve navštívil Rakousko, kde se uskutečnila vzpomínková akce věnovaná uctění památky srbských a českých novomučedníků a jejich rodinných příslušníků umučených v koncentračním táboře Mauthausen. Přítomen byl i srbský patriarcha Porfirij. Součástí vzpomínkové akce bylo svěcení srbské pravoslavné kaple v Mauthausenu. 

18. 6. 2023 Arcibiskup Michal se zúčastnil pietního aktu s panychidou a pokládáním věnců u příležitosti 81. výročí hrdinného boje s nacisty a smrti československých parašutistů, který se konal v pražské katedrále sv. Cyrila a Metoděje. Akce se zúčastnili představitelé české vlády a armády.

25. 6. 2023 V 3. neděli po Padesátnici a v den svátku sv. Onufrije Velikého vladyka Michal sloužil sv. liturgii v chrámu sv. Kateřiny Alexandrijské. Při bohoslužbě byla pronesena modlitba za mír na Ukrajině a za Jeho Blaženost Onufrije, metropolitu kyjevského a celé Ukrajiny, jenž ten den slavil svátek svého nebeského ochránce.

28. 6. 2023 V den svátku sv. Lazara, knížete srbského, arcibiskup Michal sloužil sv. liturgii a panychidu v mauzoleu v Jindřichovicích na Sokolovsku na místě bývalého zajateckého tábora vzniklého v roce 1915. Spolu s arcibiskupem sloužil mitr. prot. Srdjan Jablanović a duchovní správce srbské farnosti v rakouském Linzu a kaple v Mauthausenu prot. Dragan Mičič. Na bohoslužbě byl přítomen velvyslanec Srbské republiky J. E. p. Berislav Vekić a představitelka ruského velvyslanectví.