Pákistánské úřady bez varování zbouraly domy 200 křesťanských rodin

200 křesťanských rodin zůstalo bez domova v pákistánském hlavním městě Islámábádu poté, co úřady zbouraly jejich domy a chrámovou budovu, kterou využívaly k nedělním bohoslužbám, uvádí web Christian Post.

Vládní úřad pro výstavbu zboural domy v chudé křesťanské čtvrti Islámábádu. Křesťanští obyvatelé nebyli varováni a nestihli vynést z domů svůj majetek. Naštěstí nikdo neutrpěl zranění. Vláda nezajistila žádné náhradní bydlení pro vystěhované křesťany, kteří přišli o veškerý majetek.

Existuje nebezpečí, že zanedlouho budou zbořeny další křesťanské čtvrti. Formálním důvodem je poškození budov srpnovými záplavami, ale experti se obávají, že někteří islámští extrémisté mohou tlačit na úřady, aby bouraly křesťanské domy.

Mezinárodní křesťanská lidskoprávní organizace Open Doors umístila Pákistán na osmé místo seznamu států, kde jsou křesťané nejvíc pronásledováni. Americké ministerstvo zahraničí zařadilo Pákistán mezi „země vyvolávající zvláštní znepokojení“, jejíž úřady tolerují nebo se dopouštějí systematického a hrubého porušování náboženské svobody.

V Pákistánu jsou vězněny desítky lidí obviněných z rouhání. Zákony o rouhání se často využívají k osobní pomstě a neobsahují ustanovení o trestu za křivé obvinění nebo svědectví.

Islámští extrémisté také porušují zákon a pronásledují náboženské menšiny, jako jsou křesťané, šíité či hinduisté.

www.christianpost.com