20 let církevní obce v Železném Brodě

20 let církevní obce v Železném Brodě

V sobotu 21. srpna nás navštívil vladyka Michal a společně jsme s pomocí Boží oslavili 20 let existence PCO v Železném Brodě. Po přivítání byla odsloužena svatá liturgie. Během liturgie Vladyka udělil otci Josefovi, duchovnímu správci PCO v Železném Brodě, povolení k nošení duchovního meče. Po liturgii se předaly medaile za zásluhy a mátuška Naděžda od vladyky dostala ikonu svaté Ludmily. Poté otec Josef předal plastiku ze skla a brožuru, obojí bylo vytvořeno k příležitosti 20. výročí PCO v Železném Brodě. Následně jsme se přesunuli na farní zahradu, kde se konalo pohoštění. Děkujeme všem za pomoc s přípravou pokrmů a posléze i za pomoc s úklidem. Vladykovi děkujeme za účast a věříme, že nás za rok opět navštíví. Děkujeme i našim sousedům z římskokatolické církve za poskytnutí zázemí, za zapůjčení stanu, díky kterému jsme byli v bezpečí před případnými přeháňkami, a celkově děkujeme za 20 let příjemné spolupráce. Budeme se těšit i nadále. Já děkuji všem za vytvoření úžasné atmosféry a za nezapomenutelný den. Pevně věřím, že si tento den užili všichni přítomní a že nikdo nelitoval své účasti. Budeme se těšit snad zase brzy na shledanou!

Magdalena Brožková

Dvacet let již tedy slouží církevní obec v Železném Brodě pod záštitou svatého Jana Křtitele a svatého Ivana Českého. Dvacet let shlíží ze stěn chrámu ikony světců a sledují náš zápas. Zápas o naši spásu, ale i o naše lidství. Děkujeme také důstojným otcům Antonijovi (Drdovi), Romanovi (Hajdamačenkovi), Michalovi (Hryhovi), otci diákonovi Valerijovi (Samolyukovi) za společně vykonanou svatou liturgii.

Gratulujeme oceněným věřícím Teodoře Ivě Kesnerové medailí sv. Ludmily a Ing. arch. Martinu Tomeškovi medailí sv. Václava za práci pro blaho obce.

Sláva Bohu za vše!

J. B.