Americký politolog: USA chtějí zlomit páteř pravoslavné církve

Bývalý úředník amerického ministerstva zahraničí uvedl, že USA chtějí pomocí papežských ambicí patriarchy Bartoloměje zlomit páteř pravoslavné církve.

Politolog Jim Jatras, bývalý zaměstnanec amerického ministerstva zahraničí, v dokumentu s názvem „Samosvjaty“ natočeném ruským žurnalistou Arkadijem Mamontovem a věnovaném církevnímu rozkolu na Ukrajině uvedl, že pomocí ambicí Konstantinopolského patriarchy Bartoloměje chce americké ministerstvo zahraničí vedené vládnoucím aparátem USA „zlomit páteř celé pravoslavné církvi“.

„Konstantinopolský patriarcha Bartoloměj chce povýšit svůj status v naší církvi, stát se jakýmsi východním papežem, ale zde jsou i další faktory, z nichž nejdůležitější jsou geopolitické zájmy amerického ministerstva zahraničí a šíření myšlenek kulturního marxismu propagovaných vládnoucím aparátem Ameriky, jenž chce zlomit páteř pravoslavné církve,“ řekl americký politolog.

Podle Jatrase veškerá sjednocená úsilí amerického státu jsou namířena proti pravoslavné církvi.

„Za zmínku stojí Kurt Volker, speciální představitel amerického ministerstva zahraničí na Ukrajině, který až do své rezignace neúnavně pracoval nejen pro svou vládu, ale také vedl McCainův institut, financovaný jeho lobbistickou společností BGR Group (Barbour, Griffith & Rogers), jejímž klientem byl Porošenko, a je také spojen se společností Raytheon, tvůrcem raketového systému Javelin, který chtějí dodávat na Ukrajinu. Máme integrovanou ideologickou strukturu, která kombinuje ideologii naměřenou proti křesťanské morálce, byznys, peníze, tajné služby, a to vše je spojeno a namířeno proti pravoslavné církvi,“ řekl Jatras.

www.spzh.news