Synod antiochijské církve vyzval k dialogu ohledně situace na Ukrajině

Posvátný synod antiochijské církve v rámci svého zasedání vyzval k dialogu v souvislostí se situací na Ukrajině, protože je třeba „zachránit všechny před dalším ničením“.

Ve dnech 12.–17. října 2022 se v Balamandu konalo 13. řádné zasedání a 14. mimořádné zasedání Posvátného synodu Antiochijské pravoslavné církve, kterému předsedal patriarcha Jan X. Členové synodu vyjádřili svou modlitební podporu Ukrajině a vyzvali ty, kteří situaci ovlivňují, aby zahájili dialog.

„Otcové s hlubokou bolestí a velkým smutkem sledovali bolestné události na Ukrajině, které ovlivňují celý svět. Vroucně se modlili za mír na Ukrajině a po celém světě a za to, aby Všemohoucí Bůh inspiroval osoby s rozhodovací pravomocí, aby zajistili mír a používali jazyk dialogu pro záchranu všech před další zkázou a ztrátou lidských životů,“ píše se v závěrečném dokumentu.

Členové synodu antiochijského patriarchátu také prosili Krista Ježíše, všemohoucího Pána světa a Boha veškeré útěchy, aby každému dal svůj pokoj, dotkl se světa svou láskou a milosrdenstvím a uzdravil rány lidí žijících na územích zasažených boji.

www.orthodoxtimes.com