Římskokatolická církev na Filipínách staví první centrum exorcismu v Asii

Na Filipínách byla zahájena stavba prvního centra pro exorcismus v Asii. Oficiálně se instituce bude jmenovat Centrum sv. Michaela pro duchovní osvobození a exorcismus, staví ji katolická církev na Filipínách ve městě Makati, velkém finančním a průmyslovém centru s více než půl milionem obyvatel.

„Tato náboženská struktura, která vznikla po více než sedmi letech modliteb, plánování a získávání finančních prostředků, bude první svého druhu v Asii, ne-li na celém světě,“ uvedlo v prohlášení arcibiskupství manilské. Vedoucí oddělení pro exorcismus Rev. Fr. Jose Francisco Syquia poznamenal, že „centrum bude sloužit těm, kteří jsou v otroctví ďábla, a proto jsou nejchudší z chudých a jim obvykle chybí péče“.

Po dokončení stavby bude v centru sídlit Manilská eparchiální komise pro nadpřirozené jevy, ministerstvo exorcismu, ministerstvo vizí a zázračných zjevení a sídlo filipínské asociace katolických exorcistů. Tato asociace je přímo podřízena Konferenci katolických biskupů Filipín a je součástí Mezinárodní asociace exorcistů se sídlem v Itálii.

www.spzh.news