Ve Spojených arabských emirátech se staví chrám tří náboženství

Úřady Spojených arabských emirátů uvedly, že tzv. „dům rodiny Abrahama“ nebo chrám tří náboženství na ostrově Saadiyat v Abú Dhabí je již na dvacet procent hotový.

Chrámy budou pojmenovány podle imáma Ahmeda Al Tayeba, svatého římskokatolické církve Františka z Assisi a židovského filozofa z 12. století Mojžíše Ben Maimona. Stavba bude dokončena v roce 2022. Architektonický styl chrámů bude odpovídat tradicím islámu, křesťanství a judaismu.

V komplexu se bude nacházet kulturní centrum věnované myšlenkám lidského bratrství a solidarity, které pomůže budovat společnost založenou na hodnotách vzájemného respektu a mírového soužití při zachování jedinečného charakteru každého náboženství.

Návrh projektu poprvé představil ministr zahraničních věcí a mezinárodní spolupráce SAE šejk Abdullah bin Zayed Al Nahayan na světovém setkání v New Yorku v roce 2019 během druhého zasedání Nejvyššího výboru lidského bratrstva.

Plánuje se, že se chrám stane kulturní památkou hlavního města Spojených arabských emirátů a globálním symbolem přátelství mezi třemi náboženskými konfesemi. Na návrhu se podíleli zástupci různých náboženských komunit z celého světa.

www.spzh.news