Arcibiskupství RPC v Evropě vyzývá patriarchu Kirilla, aby odsoudil válku

Biskupská rada Arcibiskupství pravoslavných církví ruské tradice v západní Evropě vyzvala patriarchu Kirilla, aby odsoudil válku. Odpovídající prohlášení bylo zveřejněno na oficiálních stránkách arcibiskupství.

„Válka trvá již osm měsíců a během této doby se mnoho křesťanských vůdců po celém světě obrátilo na patriarchu Kirilla s žádostí o přímluvu za mír. Jsme svědky toho, že naše komunity, které považují za svůj jediný cíl hledání pokoje ve jménu evangelia, jsou ve zmatku. Mezi farníky našich chrámů je mnoho Rusů a Ukrajinců, kteří spolu s námi všemi trpí současnou situací,“ píše se v prohlášení.

„Opětovně se obracíme na Jeho Svatost s žádostí, aby promluvil se vší silou patriaršího slova ve prospěch mírového procesu a vyzval k tomu všechny vůdce a odpovědné osoby Ruské federace. Metropolita Ioann, vikární biskupové, členové rady arcibiskupství vyzývají všechny k nepřetržitým modlitbám, zvláště při božských liturgiích, a prosí Jeho Svatost, aby vyzval k okamžitému ukončení bratrovražedné války, která dnes představuje příliš velkou hrozbu pro celý svět,“ uzavírá se v prohlášení.

www.archeveche.eu